Lingerie Picobello Dessel

Lingerie - Badgoed - Nachtmode

Home

Contact en openingsuren

Merken

Over Lingerie Picobello


Picobello's webshop


Lingerie Styling

Over Lingerie Picobello

Lingerie Picobello bestaat sinds 1989, toen Kathleen Vermaelen op twintigjarige leeftijd samen met haar moeder Mia Bel de moedige stap zette om in Dessel een winkel in lingerie op te starten, en wel in een deel van de living van hetzelfde huis waar vroeger haar grootmoeder een ijzerwinkel had uitgebaat. Malvina Raymaeckers verkocht potten en pannen aan de burgers en boeren van Dessel, terwijl haar echtgenoot Victor Bel in zijn smidse om de hoek op het Hamerplein de paarden besloeg. Het statige herenhuis met gemouleerde plafonds waar Lingerie Picobello nog altijd gevestigd is, dateert van 1911 en is nu één van de oudste gebouwen van Dessel. Afgezien van de vernieuwde ramen, biedt de gevel nog hetzelfde aanzicht als 100 jaar geleden.

In 1989 was de winkel nauwelijks 20 m² groot. In de loop der tijd is de ruimte sterk uitgebreid met een deel van de gang, het salon en de rest van de living. Zodoende kon het omvangrijke assortiment lingerie worden aangevuld met badgoed en nachtmode. Het persoonlijk leven van Kathleen heeft ook niet stilgestaan. In 2002 huwde zij met Karel Van den Bosch, en nu wonen zij achter en boven de winkel, samen met hun zonen Victor (2003) en Arno (2004).

Wat gebleven is, is de persoonlijke en vriendelijke aanpak van Kathleen, op drukke dagen nog altijd bijgestaan door haar moeder. Dankzij haar jarenlange ervaring en haar persoonlijke kennis van de klanten kan Kathleen iedere vrouw optimaal helpen bij de keuze van de meest geschikte lingerie. De correcte maat nemen is voor haar routine, maar natuurlijk moet men lingerie en badgoed passen om zeker te zijn van de juiste pasvorm. Bij Lingerie Picobello is het geen probleem om veel te passen, totdat de juiste BH, de best zittende bikini of het meest flatterende badpak is gevonden! De winkel beschikt over drie paskamers, zodat het zelden nodig is te wachten op een vrije paskamer.

Lingerie Picobello had dan ook geen enkel probleem om te voldoen aan de voorwaarden van ‘Lingerie Styling’, het kwaliteitslabel dat lingerieproducent Van de Velde ontwikkelde voor speciaalzaken; integendeel, die aanpak was Kathleen op het lijf geschreven. De anonieme ‘mystery shoppers’, die Lingerie Picobello in het kader van dit programma nu en dan bezoeken, geven hoge punten en besluiten hun rapport vaak met de opmerking dat dit een winkel is waar ze graag naar zouden terugkomen. Geen toeval dus dat naast de inwoners van Dessel ook veel vrouwen uit Retie, Mol, Arendonk en andere gemeenten de weg naar Lingerie Picobello hebben gevonden!